Każdy mały krok prowadzi nas do zwycięstwa!

UN0600229.jpg

Projekt Ciepłо

Zbliża się zima i będzie ciężko. Dlatego wspólnie z naszymi partnerami Fundacją forPeace i Organizacją Boston Aide For Ukraine realizujemy projekt, który zapewni mieszkańcom regionu charkowskiego przetrwanie ciężkiej zimy. Prosimy dołączyć się do tego. Bo naprawdę nawet 5 złotych może uratować ludzkie życie!

Himawari Fund

Nasi stali partnerzy, japońska organizacja charytatywna Himawari Fund, która wspiera nas od samego początku, wysyła nam pomoc humanitarną i kupuje niezbędne przedmioty według naszych list. Jesteśmy mega wdzięczni za to!

IMG_1461 2.jpg

Pomoc dla przesiedleńców w mieście Zmiyiv w obwodzie charkowskim.
(Ponad 20 000 osób)

W małym miasteczku Zmiyiv mieszka obecnie duża liczba osób wewnętrznie przesiedlonych. Staramy się wspierać społeczność niezbędnymi rzeczami, w tym żywnością dla potrzebujących.

Pomoc dla przesiedleńców w obwodzie charkowskim

Dzięki partnerstwu z amerykańską organizacją charytatywną Boston Aide For Ukraine mamy możliwość regularnie wysyłać mieszkańcom Charkowa i  regionu niezbędną pomoc humanitarną.

press to zoom

IMG_5087.heic

Pomoc dla zwierząt

Musimy też dbać o naszych młodszych braci, bo jesteśmy odpowiedzialni za tych, których oswoiliśmy!

Dużo zwierząt domowych przez wojnę zostali bez opieki.    Wysyłamy karmy dla zwierząt, opiekę nad którymi teraz przejmują nasi wolontariuszy w Charkowie

Pomoc dla przesiedleńców w obwodzie charkowskim

W obwodzie charkowskim, w mieście Zmiyiv, gdzie obecnie przebywa duża liczba osób wewnętrznie przesiedlonych, otrzymali pomoc humanitarną w postaci mąki.

5267A1FC-E56D-4BC8-B2D7-AE9C8C2DBE68.png

Pomoc dzieciom
z niepewnosprawnością
przebywającym w m. Ustroń

Fundacja Green Roads otwiera zbiór kosztów dla niepełnosprawnych dzieci, którzy uciekali przed wojną do Polski. Każde dziecko potrzebuje indywidualnej pomocy!

Większość dzieci straciło domy, normalne życie. Musieli uciekać z ojczyzny, Ukrainy, z powodu rosyjskiej agresji.

Wystawa rysunków dziecięcych
„Ukraina oczami dzieci”

11 lipca 2022 roku otworzyliśmy wystawę

dziecięcych rysunków na rzecz dzieci z niepełnosprawnością, które musieli uciekać z Ukrainy z powodu rosyjskiej agresji.

Inne Ukraińskie dzieci specjalnie dla tej wystawy przygotowali swoje rysunki żeby pomoc.

IMG_3332.HEIC
61B7C189-3A2A-406D-92DE-F0EECF864958_edited.jpg

650 ton pomocy humanitarnej

Od 24 lutego 2022 r.  własną siłą fundacji

wysłano na Ukrainę ponad 650 ton pomocy humanitarnej.
Z tego 40% jedzenia.

for PEACE

Poznajcie cudowną kobietę Brittę Ellewanger z organizacji forPEACE

8 kwietnia 2022 roku, dzięki tej organizacji w obliczu niesamowitej Britty, została zakupiona żywność za ponad jedenaście tysięcy złotych i  wysłana w Ukrainę.

photo_2022-04-11_00-39-42.jpg

Będziemy dalej walczyć o naszą wolność!!

Nasi odważni wolontariusze codziennie dostarczają pomoc humanitarną. Słowa nie możemy znaleść jak naprawdę opisać to co czujemy, gdy patrzymy na zdjęcia z uśmiechem! Oczywiście ten koszmar, który dzieje się w Ukrainie, nigdy nie opuszcza głowy. Ale ci barbarzyńcy nas nie złamią, Ukraińcy nigdy nie padną na kolana,

Ukraina nigdy się nie podda.

Będziemy dalej walczyć o naszą wolność!!

Знімок екрана 2022-05-26 о 17.22_edited.png

Spotkanie z przedstawicielami CEPA i Atlantic Council

11 kwietnia 2022 roku spotkaliśmy się z Lauren Speranza i Ivanną Kuz w naszej siedzibie Green Roads w Warszawie. Omówiliśmy krytyczny poziom humanitarny miast w strefie działań wojennych oraz odsetek uchodźców do bardziej spokojniejszych regionów Ukrainy. Pani Speranza i Pani Kuz również dowiedziały się o naszej logistyce, która pomaga nam dostarczać pomoc humanitarną ludziom i wojsku.

_MG_8061_edited.jpg
0672E14D-7FAC-4C69-913E-492D4769FE15.jpeg

Uśmiech dziecka

Wczoraj, dziś i jutro będziemy pomagać. Wiemy, że w ciągu trzech miesięcy ktoś niestety się wycofał, bo nie jest tak łatwo być wolontariuszem. Nasze dziewczęta i chłopcy częściowo stracili pracę lub zrezygnowali z niej, wydają, a nawet już wydali wszystkie swoje pieniądze na pomoc. Teraz żyjemy tylko jednym celem. Z którym budzimy się, ciężko pracujemy cały dzień i idziemy z tym celem spać. Ukraina - to najważniejsze!

uśmiech dzieci daje mocy walczyć dalej!

Nowi przyjaciele z Kanady

29 marca 2022 r. znaleźliśmy nowych przyjaciół z Kanady, którzy tak jak i my działają na pewną moc aby pomagać Ukrainie.Wspólnie wysłaliśmy pomoc humanitarną, którą już otrzymali wspaniali i odważni ludzie z Vinogradaru.

Picture1.jpg
ARS_0050.JPG

Logistyka

Od początku wojny, udało nam się zbudować niezawodną logistykę do takich miast jak Kijów, Charków, Czernihów, Mikołajów i wysłać już 650 ton pomocy humanitarnej - żywność, leki, higiena, odzież ta inne.

Do przewozu pomocy humanitarnej wykorzystujemy transport kolejowy oraz samochody ciężarowe. Dzięki zaufanym partnerom i wiernym wolontariuszom pomoc dociera do celu.

Знімок екрана 2022-05-26 о 17.21_edited.png

Założenie Fundacji
Green Roads

31.03.2022

Oficjalne otwarcie fundacji założonej przez Ukraińców w Polsce.

Otrzymaliśmy REGON: 521616019, NIP: 5252902331

Generalnie od pierwszych dni wojny aktywnie zbieramy i wysyłamy pomoc humanitarną w Ukrainę. Połączyliśmy siły z wolontariuszami Kijowa, aby mieć możliwość pomóc jeszcze większej liczbie osób.

_MG_7782.JPG
Picture2.jpg

Pomoc z Florencji

05 kwietnia 2022 r. wysłaliśmy do  Kijowa pomóc humanitarna, za co wyrażamy naszą wdzięczność włoskim przyjaciołom Maisha Marefu Onlus, z którymi nawiązaliśmy współpracę.