Każdy mały krok prowadzi nas do zwycięstwa!

5267A1FC-E56D-4BC8-B2D7-AE9C8C2DBE68.png

Pomoc dzieciom
z niepewnosprawnością
przebywającym w m. Ustroń

Fundacja Green Roads otwiera zbiór kosztów dla niepełnosprawnych dzieci, którzy uciekali przed wojną do Polski. Każde dziecko potrzebuje indywidualnej pomocy!

Większość dzieci straciło domy, normalne życie. Musieli uciekać z ojczyzny, Ukrainy, z powodu rosyjskiej agresji.

Wystawa rysunków dziecięcych
„Ukraina oczami dzieci”

11 lipca 2022 roku otworzyliśmy wystawę

dziecięcych rysunków na rzecz dzieci z niepełnosprawnością, które musieli uciekać z Ukrainy z powodu rosyjskiej agresji.

Inne Ukraińskie dzieci specjalnie dla tej wystawy przygotowali swoje rysunki żeby pomoc.

IMG_3332.HEIC
61B7C189-3A2A-406D-92DE-F0EECF864958_edited.jpg

450 ton pomocy humanitarnej

Od 25 lutego 2022 r.  własną siłą fundacji

wysłano na Ukrainę ponad 450 ton pomocy humanitarnej.
Z tego 40% jedzenia.

for PEACE

Poznajcie cudowną kobietę Brittą Ellewanger z organizacji for PEACE

8 kwietnia 2022 roku, dzięki tej organizacji w obliczu niesamowitej Britty, została zakupiona żywność za ponad jedenaście tysięcy złotych i już dziś to jedzenie zostanie wysłane w Ukrainę.

photo_2022-04-11_00-39-42.jpg

Będziemy dalej walczyć o naszą wolność!!

Nasi odważni wolontariusze codziennie dostarczają pomoc humanitarną. Słowa nie możemy znaleść jak naprawdę opisać to co czujemy, gdy patrzymy na zdjęcia z uśmiechem! Oczywiście ten koszmar, który dzieje się w Ukrainie, nigdy nie opuszcza głowy. Ale ci barbarzyńcy nas nie złamią, Ukraińcy nigdy nie padną na kolana, Ukraina nigdy się nie podda.

Będziemy dalej walczyć o naszą wolność!!

Знімок екрана 2022-05-26 о 17.22_edited.png

Spotkanie z przedstawicielami CEPA i Atlantic Council

11 kwietnia 2022 roku spotkaliśmy się z Lauren Speranz i Ivanną Kuz w naszej siedzibie Green Roads w Warszawie. Omówiliśmy krytyczny poziom humanitarnyj miast w strefie działań wojennych oraz odsetek uchodźców do bardziej spokojniejszych regionów Ukrainy. Pani Speranza i Pani Kuz również dowiedziały się o naszej logistyce, która pomaga nam dostarczać pomoc humanitarną ludziom i wojsku.

_MG_8061_edited.jpg
0672E14D-7FAC-4C69-913E-492D4769FE15.jpeg

Uśmiech dziecka

Wczoraj, dziś i jutro będziemy pomagać. Wiemy, że w ciągu trzech miesięcy ktoś niestety się wycofał, bo nie jest tak łatwo być wolontariuszem. Nasze dziewczęta i chłopcy częściowo stracili pracę lub zrezygnowali z niej, wydają, a nawet już wydali wszystkie swoje pieniądze na pomoc. Teraz żyjemy tylko jednym celem. Z którym budzimy się, ciężko pracujemy cały dzień i idziemy z tym celem spać. Ukraina - to najważniejsze!

uśmiech dzieci daje mocy walczyć dalej!

Nowi przyjaciele z Kanady

29 marca 2022 r. znaleźliśmy nowych przyjaciół z Kanady, którzy tak jak i my działają na pewną moc aby pomagać Ukrainie.Wspólnie wysłaliśmy pomoc humanitarną, którą już otrzymali wspaniali i odważni ludzie z Vinogradaru.

Picture1.jpg
ARS_0050.JPG

Logistyka

Od początku wojny, udało nam się zbudować niezawodną logistykę do takich miast jak Kijów, Charków, Czernihów, Mikołajów i wysłać już 450 ton pomocy humanitarnej - żywność, lekarstwa, higiena, odzieży ta inne. A także rzeczy niezbędne dla naszego wojska.

Do przewozu pomocy humanitarnej wykorzystujemy transport kolejowy oraz samochody ciężarowe. Dzięki zaufanym partnerom i wiernym wolontariuszom pomoc dociera do celu.

Знімок екрана 2022-05-26 о 17.21_edited.png

Założenie Fundacji
Green Roads

31.03.2022

Oficjalne otwarcie fundacji założonej przez Ukraińców w Polsce.

Otrzymaliśmy REGON: 521616019, NIP: 5252902331

Generalnie od pierwszych dni wojny aktywnie zbieramy i wysyłamy pomoc humanitarną w Ukrainę. Połączyliśmy siły z wolontariuszami Kijowa, aby mieć możliwość pomóc jeszcze większej liczbie osób.

_MG_7782.JPG
Picture2.jpg

Pomoc z Florencji

05 kwietnia 2022 r. do Kijowa została dostarczona pomóc humanitarna, za co wyrażamy naszą wdzięczność włoskim przyjaciołom Maisha Marefu Onlus, z którymi nawiązaliśmy współpracę, w wyniku czego nakarmiono dziesiątki osób.