Każdy mały krok prowadzi nas do zwycięstwa!

Wernisaż wystawy prac plastycznych
„Ukraina oczami dzieci”

12 grudnia 2022 rozpoczął się wernisaż, otworzył go Marcin Styczeń  który wykonał własne utwory, które poruszyły duszę wszystkich obecnych. Wystawa rysunków potrwa do 31 stycznia 2023 , zapraszamy wszystkich do obejrzenia, co dokładnie małe dzieci odtwarzają w swoich pracach w czasie wojny.

Wstęp wolny.

press to zoom

Pomoc dzieciom z niepełnosprawnością

Trudno sobie wyobrazić, przez co przechodzą ludzie, którzy stracili wszystko i zostali zmuszeni do bycia uchodźcami. Te historie wbijają się w głąb duszy i niestety takich historii setki tysięcy.
Teraz otworzyliśmy wernisaż prac plastycznych, aby zebrać fundusze na pomoc dzieciom z niepełnosprawnością, które wraz z rodzicami uciekły z bombardowanych miast.
Jeśli nie jest Ci obojętna Ukraina, i ludzie, którzy potrzebują szczególnej pomocy, to możesz dołączyć się do zbiórki, bo nawet pięć złotych to już ogromna pomoc.

Projekt Ciepłо

Zbliża się zima i będzie ciężko. Dlatego wspólnie z naszymi partnerami Fundacją forPeace i Organizacją Boston Aide For Ukraine realizujemy projekt, który zapewni mieszkańcom regionu charkowskiego przetrwanie ciężkiej zimy. Prosimy dołączyć się do tego. Bo naprawdę nawet 5 złotych może uratować ludzkie życie!

UN0600229.jpg

Projekt Ciepłо

Himawari Fund

Nasi stali partnerzy, japońska organizacja charytatywna Himawari Fund, która wspiera nas od samego początku, wysyła nam pomoc humanitarną i kupuje niezbędne przedmioty według naszych list. Jesteśmy mega wdzięczni za to!

IMG_1461 2.jpg

Pomoc dla przesiedleńców w mieście Zmiyiv w obwodzie charkowskim.
(Ponad 20 000 osób)

W małym miasteczku Zmiyiv mieszka obecnie duża liczba osób wewnętrznie przesiedlonych. Staramy się wspierać społeczność niezbędnymi rzeczami, w tym żywnością dla potrzebujących.

Pomoc dla przesiedleńców w obwodzie charkowskim

Dzięki partnerstwu z amerykańską organizacją charytatywną Boston Aide For Ukraine mamy możliwość regularnie wysyłać mieszkańcom Charkowa i  regionu niezbędną pomoc humanitarną.

press to zoom

IMG_5087.heic

Pomoc dla zwierząt

Musimy też dbać o naszych młodszych braci, bo jesteśmy odpowiedzialni za tych, których oswoiliśmy!

Dużo zwierząt domowych przez wojnę zostali bez opieki.    Wysyłamy karmy dla zwierząt, opiekę nad którymi teraz przejmują nasi wolontariuszy w Charkowie

Pomoc dla przesiedleńców w obwodzie charkowskim

W obwodzie charkowskim, w mieście Zmiyiv, gdzie obecnie przebywa duża liczba osób wewnętrznie przesiedlonych, otrzymali pomoc humanitarną w postaci mąki.

5267A1FC-E56D-4BC8-B2D7-AE9C8C2DBE68.png

Pomoc dzieciom
z niepewnosprawnością
przebywającym w m. Ustroń

Fundacja Green Roads otwiera zbiór kosztów dla niepełnosprawnych dzieci, którzy uciekali przed wojną do Polski. Każde dziecko potrzebuje indywidualnej pomocy!

Większość dzieci straciło domy, normalne życie. Musieli uciekać z ojczyzny, Ukrainy, z powodu rosyjskiej agresji.

Wystawa rysunków dziecięcych
„Ukraina oczami dzieci”

11 lipca 2022 roku otworzyliśmy wystawę

dziecięcych rysunków na rzecz dzieci z niepełnosprawnością, które musieli uciekać z Ukrainy z powodu rosyjskiej agresji.

Inne Ukraińskie dzieci specjalnie dla tej wystawy przygotowali swoje rysunki żeby pomoc.

IMG_3332.HEIC
61B7C189-3A2A-406D-92DE-F0EECF864958_edited.jpg

650 ton pomocy humanitarnej

Od 24 lutego 2022 r.  własną siłą fundacji

wysłano na Ukrainę ponad 650 ton pomocy humanitarnej.
Z tego 40% jedzenia.

for PEACE

Poznajcie cudowną kobietę Brittę Ellewanger z organizacji forPEACE

8 kwietnia 2022 roku, dzięki tej organizacji w obliczu niesamowitej Britty, została zakupiona żywność za ponad jedenaście tysięcy złotych i  wysłana w Ukrainę.

photo_2022-04-11_00-39-42.jpg

Będziemy dalej walczyć o naszą wolność!!

Nasi odważni wolontariusze codziennie dostarczają pomoc humanitarną. Słowa nie możemy znaleść jak naprawdę opisać to co czujemy, gdy patrzymy na zdjęcia z uśmiechem! Oczywiście ten koszmar, który dzieje się w Ukrainie, nigdy nie opuszcza głowy. Ale ci barbarzyńcy nas nie złamią, Ukraińcy nigdy nie padną na kolana,

Ukraina nigdy się nie podda.

Będziemy dalej walczyć o naszą wolność!!

Знімок екрана 2022-05-26 о 17.22_edited.png

Spotkanie z przedstawicielami CEPA i Atlantic Council

11 kwietnia 2022 roku spotkaliśmy się z Lauren Speranza i Ivanną Kuz w naszej siedzibie Green Roads w Warszawie. Omówiliśmy krytyczny poziom humanitarny miast w strefie działań wojennych oraz odsetek uchodźców do bardziej spokojniejszych regionów Ukrainy. Pani Speranza i Pani Kuz również dowiedziały się o naszej logistyce, która pomaga nam dostarczać pomoc humanitarną ludziom i wojsku.

_MG_8061_edited.jpg
0672E14D-7FAC-4C69-913E-492D4769FE15.jpeg

Uśmiech dziecka

Wczoraj, dziś i jutro będziemy pomagać. Wiemy, że w ciągu trzech miesięcy ktoś niestety się wycofał, bo nie jest tak łatwo być wolontariuszem. Nasze dziewczęta i chłopcy częściowo stracili pracę lub zrezygnowali z niej, wydają, a nawet już wydali wszystkie swoje pieniądze na pomoc. Teraz żyjemy tylko jednym celem. Z którym budzimy się, ciężko pracujemy cały dzień i idziemy z tym celem spać. Ukraina - to najważniejsze!

uśmiech dzieci daje mocy walczyć dalej!

Nowi przyjaciele z Kanady

29 marca 2022 r. znaleźliśmy nowych przyjaciół z Kanady, którzy tak jak i my działają na pewną moc aby pomagać Ukrainie.Wspólnie wysłaliśmy pomoc humanitarną, którą już otrzymali wspaniali i odważni ludzie z Vinogradaru.

Picture1.jpg
ARS_0050.JPG

Logistyka

Od początku wojny, udało nam się zbudować niezawodną logistykę do takich miast jak Kijów, Charków, Czernihów, Mikołajów i wysłać już 650 ton pomocy humanitarnej - żywność, leki, higiena, odzież ta inne.

Do przewozu pomocy humanitarnej wykorzystujemy transport kolejowy oraz samochody ciężarowe. Dzięki zaufanym partnerom i wiernym wolontariuszom pomoc dociera do celu.

Знімок екрана 2022-05-26 о 17.21_edited.png

Założenie Fundacji
Green Roads

31.03.2022

Oficjalne otwarcie fundacji założonej przez Ukraińców w Polsce.

Otrzymaliśmy REGON: 521616019, NIP: 5252902331

Generalnie od pierwszych dni wojny aktywnie zbieramy i wysyłamy pomoc humanitarną w Ukrainę. Połączyliśmy siły z wolontariuszami Kijowa, aby mieć możliwość pomóc jeszcze większej liczbie osób.

_MG_7782.JPG
Picture2.jpg

Pomoc z Florencji

05 kwietnia 2022 r. wysłaliśmy do  Kijowa pomóc humanitarna, za co wyrażamy naszą wdzięczność włoskim przyjaciołom Maisha Marefu Onlus, z którymi nawiązaliśmy współpracę.